Levensfase en Loopbaan

In mijn dagelijkse praktijk hoor ik vaak: “ik wil wat anders, maar weet niet wat”?

De oorzaak ligt vaak in het stagneren van de “gedroomde” carrière. Een teleurstelling in jezelf, een twijfel aan jezelf of simpelweg de conclusie dat je al een tijdje niet meer aan het doen bent wat je het liefst zou doen.

Het is goed je te realiseren dat gedurende een loopbaan de focus kan veranderen bij het beklimmen van de “carrière-ladder”.

Onvermijdelijk krijgt iedereen te maken met tegenslagen in privé of werk. Het zijn deze momenten die je doen beseffen dat er “meer” is in het leven. Je realiseert je wellicht dat je behoefte hebt aan een andere focus en zingeving.

David Brooks heeft in zijn boek “The Second Mountain” de metafoor gebruikt van het beklimmen van de 1e berg, het “ravijn” aan de andere kant en het opdoemen van de 2e berg. Een echte aanrader voor iedereen die zichzelf carrière-vragen stelt.

Hoe is dat bij jou? Benoem voor jezelf de essentiële levensvragen die belangrijk zijn voor het kiezen van volgende loopbaanstap (of zelfs meer).